Veelgestelde vragen op Groenbeweegt

“Groen Beweegt!” is het grootste platform in Nederland voor groene projecten. Lokale initiatieven op natuurgebied, energie of duurzame milieu initiatieven maken we samen mogelijk! Samen maken we Nederland groener!

Hoe werkt “Groen Beweegt!”?

Onze eenvoudige formule:

“Groen Beweegt!” is een nieuwe samenwerking van marktwerking, burgerinitiatief en faciliteren. Wij helpen iedereen die een groen project of idee wil realiseren. Samen met partijen die het meest geschikt zijn voor dat project. Samenwerken, verbinden en ondersteunen, dat is de formule van Groen Beweegt!

Waarom fund “Groen Beweegt!” alles of niets?

Op groenbeweegt.nl moet een project haar funding doelstelling halen binnen een vooraf bepaalde deadline.Dit doen we met opzet, zodat projecten niet worden gestart met net te weinig middelen, of net te weinig budget waardoor niet het beste eindresultaat wordt behaald. Bepaal daarom je eigen funding doelstelling niet te laag. Vaak zien we dat succesvolle projeten toch meer “binnen halen” dan gepland!

Welke vergoeding berekent “Groen Beweegt!”?

“Groen Beweegt!” berekent geen vergoeding. Share2Start (onze crowdfunder) berekent 5% van het totale bedrag dat zij bijeenbrengen via crowdfunding om de kosten te dekken voor funding en administratieve afhandeling van de funding-activiteiten.

Alleen groene projecten

“Groen Beweegt!” kan alleen worden gebruikt om groene projecten te begeleiden. Hoewel er veel goede initiatieven zijn op diverse terreinen, vinden wij dat groene projecten een eigen plaats verdienen in een separate community. Zie ook onze algemene voorwaarden en gebruiksregels. Onder groene projecten verstaan wij natuurprojecten, vergroening van de woon of werkomgeving, duurzame energieprojecten, lokale waterzuiveringsprojecten en andere lokale milieuprojecten.

Waar komt het geld vandaan?

Elek maand bezoeken vele mensen onze website op zoek naar interssante nieuwe initiatieven, maar het begint altijd bij mensen in je directe omgeving: vrienden, familie, collega’s, mede buurtbewoners en inwonenden. Als zij je initiatief leuk vinden, zullen zij jou helpen door er bekendheid aan te geven. Een goed idee zal zich snel verspreiden! De beste manier om hulp te krijgen bij je initiatieven is om een soort beloning in het vooruitzicht te stellen. Iedereen houdt van aanbiedingen, leuke ervaringen en prijzen! Denk dus goed na over je aanbod en je krijgt medestanders.

Hoe stel ik mijn budget vast?

Het gemiddelde groene project kost doorgaans minder dan € 10.000,. De sleutel tot succes ligt bij jouw bereik: denk na over je netwerk en hoeveel mensen je kunt bereiken en wat de aantrekkingskracht is van je project.

Wat is het gemiddelde bedrag per persoon?

Het gemiddelde bedrag dat mensen of bedrijven ter beschikking stellen ligt rond de 75 euro, maar de meest gebruikte inleg is 25 euro.

Kan ik meer geld binnenhalen dan mijn doelstelling?

Ja, dat kan. Er is geen limiet aan het bedrag dat je kunt binnenhalen. Projecten lopen door zolang de termijn niet is verstreken.

Ik wil “Groen Beweegt!” gebruiken voor middelen en diensten maar heb geen geld nodig. Kan dat?

Jazeker! “Groen Beweegt!” gaat over meer dan geld..Een “Groen Beweegt!” project is een uitstekende manier om je bekend te stellen aan je publiek en ook andere ondersteuning te verzamelen dan alleen geld. Denk aan diensten, middelen in natura of helpende handen.

Kan “Groen Beweegt!” ingezet worden om investeringen, fondsen of leningen te krijgen?

Nee, helaas. “Groen Beweegt!” is een nieuwe vorm van funding en niet een plek om investeringen of leningen aan te vragen. Wij betrekken zelf ook geen enkel fonds o subsidie voor ons concept. Lokale fondsen verwerven maakt daarentegen deel uit van je project. Bij “Groen Beweegt!” hoef je nooit te betalen!

Mijn idee is niet groots of enorm belangrijk. Is “Groen Beweegt!” wel iets voor mij?

Jazeker! “Groen Beweegt!” is bedoeld voor groene projecten, klein en groot. Kleine projecten met een korte doorlooptijd passen ook prima bij “Groen Beweegt!”.

Welke projecten doen het goed via “Groen Beweegt!”? Wat is het geheim?

Mensen reageren op passie, toewijding en haalbaarheid om iets te realiseren. Zij willen het kunnen zien, voelen en ervaren. En zij doen mee als je echt iets te bieden hebt!

Hoe start ik een project?

Klik op de button “Start je Project”! Wanneer je alle velden hebt ingevuld, verstuur je jouw aanvraag ter beoordeling naar het team van “Groen Beweegt!”. Binnen een paar dagen krijg je van ons een reactie. We beoordelen niet of jouw project aan onze smaak voldoet, maar we toetsen het alleen aan onze richtlijnen.

Kost het geld om een project te starten?

Helemaal niet. Het starten en realiseren van een project kost je niets!

Ben ik bevoegd om een project te starten?

Om een project aan te maken, moet je in ieder geval ouder zijn dan 18 jaar. Je moet beschikken over een geldig identiteitsbewijs en niet betrokken zijn geweest bij frauduleuze handelingen of criminele activiteiten. Je moet geregistreerd Nederlands burger zijn, met een vaste woon- of verblijfplaats.

Succes met je project! Samen maken we Nederland groener!