Klap maps uit
Project beschrijving
Het Woeste Westen; voor iedereen, door iedere

Overbrakerpad 3, Amsterdam

Het Woeste Westen bestaat nu 2,5 jaar en is ontstaan vanuit een bewonerinitiatief. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een stichting "stichting Hart voor de Natuur" met een driekoppig bestuur en zeven medewerkers waarvan de meesten in/vanuit een werkervaringstraject. Met 30.000 bezoekers/jaar vanuit heel Amsterdam mag het een doorslaand succes genoemd worden. Het is een bruisende 'place to be' geworden waar stadse kinderen de natuur kunnen ervaren, maar waar door de gemoedelijke sfeer mensen elkaar ook ontmoeten; kortom een groene parel in Amsterdam. Er worden veel dingen georganiseerd zoals NME lessen, Avonturenclubs, lezingen aan professionals, activiteiten middagen, grotere evenementen (met een bereik tot 450 mensen/dag) en verjaardagsfeestjes. Het is een populaire plek geworden waar ouders met hun kinderen graag heen gaan en vaak uren en uren op een dag kunnen spelen tot ze groen zien. Want dat is toch ons eerste streven; Dat kinderen, in een groen omgeving, weer zelfstandig kunnen spelen, ontdekken, op avontuur gaan, risico's leren nemen en leeftijdgenootjes ontmoeten (en deze groenervaringen in hun hart meedragen, zodat ze later groen- en milieubewust burger worden).
Toch .... willen we graag nog een paar dingen:
1. We willen graag zien dat de bezoekers zich meer medeverantwoordelijk gaan voelen voor Het Woeste Westen. Het is nu een ideaal uitje (gratis, want openbaar gebied. Een voor de bezoekers gespreid groen bedje, waar alles vanzelfsprekend lijkt. We willen de bezoekers dus meer verantwoordelijk laten worden voor Het Woeste Westen. Dit kan op verschillende manieren: als vrijwilliger diensten verlenen of een activiteit of evenement helpen organiseren, maar ook door ons financieel te steunen als vriend, donateur of sponsor en door met ons mee te denken en samen plannen te maken en voor de kinderen om mee te helpen in het onderhoud. Hiervoor willen we een sociaal netwerk opbouwen met onze bezoekers. Via nieuwsbrieven, een nieuwe website en social media willen we een communicatie met ze op gang brengen. Maar ook willen we vrijwilligersdagen organiseren waarbij we met z'n allen voor het beheer van de natuurspeeltuin én het groengebied, buurtschap de Overbreack, eromheen zorgen (zie www.overbraeck.nl )
2. We willen graag partnerschappen aangaan met bedrijven en organisaties in de buurt/regio om ook op deze manier meer ingebed te zijn in de maatschappij om ons heen. Hen onze meerwaarde laten zien voor de buurt zodat zij mee willen participeren (bv. woningbouwverenigingen). Waardoor we ook een brede draagkracht krijgen vanuit deze professionele/commerciële hoek. Hiervoor willen we de boer op, de stoute schoenen aan en erop af. Wel met een zeer gedegen voorbereiding.
3. We willen ook graag een nog bredere doelgroep aan het Woeste Westen binden. We denken aan: nog meer kinderen uit achterstandswijken, kinderen met ADHD/autisme, groepen kinderen met overgewicht, lichamelijk gehandicapten en nog meer kinderen in klasverband (de echte doorsnee maatschappij). Voor de verschillende (doel)groepen willen we aangepaste programma’s ontwikkelen.

Status
Je kunt onderaan deze pagina meehelpen aan dit project.

Project status: 100%

Looptijd
Dit project loopt voor:
38 maanden
Nog 0 maanden te gaan.
Foto's en video's van dit project
Wat hebben wij nodig?
Compleet:
  • Nee - nog 1 nodig
Geleverd:
  • Nee - nog 1 nodig
  • Nee - nog 1 nodig
  • Nee - nog 1 nodig
Ontvangen:
  • € 0.00
Deel groen - Comment en share