Klap maps uit
Project beschrijving
Adopteer Natuur!

Nederland

Adopteer een stuk Natuur!

De natuur in ons land is mooi, maar de onderhoudskosten zijn helaas hoog. Nu lokale overheden steeds minder geld ter beschikking hebben voor onderhoud, wodrt het tijd voor de burger om in actie te komen en mee te denken over alternatieve financiering en beheer.

Als je een deel van het landschap als persoon of als buurt in beheer krijgt, kun je er (samen) voor zorgen dat die natuur volgens de regels onderhouden wordt! De gemeente of provincie stelt de kaders en de bewoners voeren het onderhoud zelf uit. Op die manier worden burgers betrokken, worden de kosten verminderd en worden opbrengsten gegenereerd door persooonlijke inzet van mensen!

Burgers kunnen het onderhoud doen, maar ook donateurs aanspreken en activiteiten organiseren die middelen opbrengen om "hun" stuk natuur te onderhouden en te verbeteren. Op die manier brengen we de natuur dichter bij de mensen en zorgen we samen voor behoud, ontwikkeling en een goed gebruik!

Heb jij een stuk natuur in je directe omgeving waar je zelf het beheer of onderhoud voor wilt doen? Meld dat dan aan op Groen Beweegt! en zorg samen voor een groen Nederland!

Groen Beweegt! heeft met enkele provincies al goede contacten voor dit concept. Als we samen concrete projecten aanmelden, kunnen we samen ook meer doen voor de natuur in ons land!
Status
Je kunt onderaan deze pagina meehelpen aan dit project.

Project status: 100%

Looptijd
Dit project loopt voor:
73 maanden
Nog 10 maanden te gaan.
Foto's en video's van dit project
Wat hebben wij nodig?
Ontvangen:
  • € 0.00
Deel groen - Comment en share