Klap maps uit
Project beschrijving
Natuur-Ontdekpad Vroege Vogelbos Almere Haven

Muiderweg 10, Almere

Even de stad uit, de natuur in. Het kan binnen 10 minuten! Tussen Almere Stad en Almere Haven ligt het Vroege Vogelbos, een klein natuurgebied in een stedelijke omgeving dat absoluut de moeite waard is om te ontdekken.

Begin 2012 is een begin gemaakt met de realisering van een educatieve en recreatieve natuur- en beleefroute voor kinderen. Dit Natuur-Ontdekpad is een nieuwe voorziening dat door enthousiaste buurtbewoners en vrijwilligers wordt bedacht, aangelegd en vervolgens onderhouden.

Het Natuur-Ontdekpad wordt opgezet als een serie kleine projecten die een voor een gerealiseerd gaan worden. De basis is (bijna) gerealiseerd en bestaat uit een nieuw aangelegd pad langs afwisselende struinpaadjes, hoge dikke bomen, open plekken, poelen en houtsnipperpaadjes. Sommige delen zijn spannend, andere weer uitnodigend.

Langs het pad wordt een aantal objecten in de route aangelegd die vooral voor actie en verwondering zorgen. Voorbeelden daarvan zijn: een ronde boombank, een onderdoorgangbuis in een grondwal, een natuurzonnewijzer, een vlonder over de poel en ambachtelijke wilgenvlechtwerken op verschillende locaties aan de route.

De realisatie van deze objecten is echter afhankelijk van sponsors. Voor een van die objecten (vlonder over de poel) willen wij een beroep doen op een bijdrage via GroenBeweegt.
Status
Je kunt onderaan deze pagina meehelpen aan dit project.

Project status: 100%

Looptijd
Dit project loopt voor:
24 maanden
Nog 0 maanden te gaan.
Foto's en video's van dit project
Wat hebben wij nodig?
Ontvangen:
  • € 0.00
Deel groen - Comment en share