Klap maps uit
Project beschrijving
Naambordjes voor de Appel en Perendijk!

Ritselaarsdijk, Westmaas

Intro
De Appel- en Perendijk zijn een initiatief van Bettine Vlasman. Bettine woonde in Westmaas aan de Ritselaarsdijk. Dit is een dijk in Westmaas waar meer dan 80 appelbomen zijn gepland, waaronder 16 oeroude rassen. Deze dijk werd al jarenlang in de volksmond Appeldijk genoemd. Bettine zag elk jaar de dijk vol hangen met onbekende, heerlijke appeltjes en wilde graag mensen betrekken bij de natuur en de verzorging van de bomen, daarom is zij begin vorig jaar de Appeldijk gestart. Naast de Appeldijk, wilde zij ook de Perendijk aanleggen. Helaas is zij veel te vroeg overleden en heeft de Perendijk niet meer kunnen opzetten. Daarom doe ik dit nu voor haar.

Laatste eerbetoon aan de Appeldijk
Eind 2011 heeft Bettine samen met het Hoeksche Waards Landschap het project Appeldijk opgezet en op 28 april is de dijk officieel geopend door de burgemeester van gemeente Binnenmaas. De appelbomen werden voorzien van een naambordjes met informatie, op Facebook werden de laatste nieuwtjes van de dijk gedeeld en op 6 oktober stond de Open Plukdag gepland. We hadden voor die dag kraampjes geregeld waarop het Hoeksche Waards Landschap vers sap van de dijk ging persen, er waren demonstraties gepland en iedereen mocht de appels komen plukken. Helaas is op 4 oktober Bettine Vlasman plotseling overleden. Het evenement is doorgegaan als kleinschalig, laatste eerbetoon met als thema ‘Pluk de dag’.

Perendijk
Bettine wilde ook graag een Perendijk aanleggen met de jeugd van Westmaas. Ik heb destijds met haar de Open Plukdag georganiseerd en omdat zij nu niet meer de Perendijk kan opzetten, doe ik het nu voor haar.
Op 13 maart planten basisschoolkinderen 60 unieke Perenbomen op de Ritselaarsdijk en de wethouder van gemeente Binnenmaas zal de dijk officieel openen. Het organiseren van dit evenement valt onder mijn afstudeeropdracht van school.

Hulp nodig voor naambordjes
Ik zou graag bij deze Perenbomen naambordjes neerzetten, zodat mensen geïnformeerd worden over de natuur. Ook zou ik de verweerde bordjes van de Appeldijk vervangen voor nieuwe, zodat Bettines werk niet verloren gaat. Ik heb 117 bordjes nodig om elke boom van informatie te voorzien. Helaas heb ik geen geld om deze bordjes te laten maken. Bettine financierde de kosten voor de Appeldijk en Stichting Hoeksche Waards Landschap heeft geen budget. Ik vind het belangrijk dat kinderen leren over de natuur en hoop dat jullie me willen helpen.
Vind jij dit een goed idee, help me dan met het verwezenlijken van deze bordjes.
Alvast bedankt!
Status
Je kunt onderaan deze pagina meehelpen aan dit project.

Project status: 100%

Looptijd
Dit project loopt voor:
22 maanden
Nog 0 maanden te gaan.
Foto's en video's van dit project
Wat hebben wij nodig?
Ontvangen:
  • € 0.00
Deel groen - Comment en share